Kristine Vedel Adeltoft | Unikke Keramikværker | Rue Birch

Viser alle 3 resultater

Kristine Vedel AdeltoftKERAMIK FRA KRISTINE VEDEL ADELTOFT

Stentøj fra Nord Falster

Hånddrejet lokal keramik fra Nordfalster med unikke glasurer, som udvikles af Kristine personligt. Dette kendetegner de smukke kopper, tallkerner, vaser og skåle med de kendetegnende bløde organiske former. Vi besøger ofte Kristines værksted & det er altid en oplevelse. På en nedlagt gård i en lille by på Nordfalster med udsigt til åbne marker har Kristine etableret sig både privat & med sit værksted. Kristine finder inspiration til de unikke glasurer og farver i den omkringliggende natur. Kristine Vedel Adeltoft hånddrejer både kopper, vaser, tallerkner & skåle i hendes signatur design som rummer et islæt af japansk inspiration. I hendes kollektionen finder du blandt andet kopper med hank i hendes farver ”Hæsnæs”, ”Sortsø”, ”Halskov” & ”Kortselitze”.

100 % LOKAL FORANKRET KERAMIK

Kristine Vedel Adeltoft er ligesom os lokalt forankret på Falster i det sydlige Danmark. De lange kyster, gamle skove og rolige rammer drager og giver inspiration til både Kristine og os. At hente den lokale keramik direkte fra værkstedet i gamle kasser fyldt med aviser og lokalt dyrket ålegræs som beskyttende fyld kan noget helt særligt.

Udviklingen af de særlige farver er en tidskrævende og en svær proces. De kemiske forhold, varme, fugt & blandingen af disse elementer sætter rammen for skabelsen af de særlige nuancer. Det er her i denne proces Kristines ægte passion ligger. At se hvordan de forskellige elementer reagerer og hvordan nuancerne kan skifte i takt med vejr, vind, luftfugtighed, kulde, varme og de valgte metal oxider. Ikke et stykke stentøj er ens & alle dele er nøje forarbejdet af Kristine personligt.

ET HELT SÆRLIGT SAMARBEJDE

Designsamarbejde – Kongsnæs

Rue Birch har i samarbejde med Kristine Vedel Adeltoft udviklet en helt særlig farve. Det tog mange forsøg før den helt rigtige nuance viste sig. Vi søgte efter en farve som både er en historisk farve & som samtidig besidder en nutidig signatur og særkende. Den klassiske indigo farve har netop disse elementer. Den blå farve har prydet keramik og porcelæn igennem århundreder. Farven er brugt over flere kontinenter på mange forskellige måder tiderne igennem. Netop dette kendetegn matcher både de håndværksmæssige & historiske værdier som findes hos både Kristine Vedel Adeltoft keramik & Rue Birch.

I kollektionen findes både kop, skål & tallerken fra Kristine Vedel Adeltoft i den special udviklede glasur – den dybe blå indigo farve, som vi kalder ”Kongsnæs” opkaldt efter et kystområde på Falster.

Du kan købe den flotte keramik her online på webshoppen eller besøge vores butik på Tværgade 6, 4800 Nykøbing Falster.